Makthavaröl om framtidens medlemslösa partier

[UPPDATERAD 2] Tillsammans med tankesmedjan Sektor3 arrangerar Makthavare.se ett seminarium om hur de politiska partierna i Sverige tappat fem av sex medlemmar under de senaste 30 åren. Om utvecklingen fortsätter kommer det om tio år inte finnas tillräckligt många medlemmar för att tillsätta alla politiska förtroendeposter.

Under seminariet presenteras rapporten ”Mot medlemslösa partier” från Sektor3, där forskarna [[Martin Karlsson]] och [[Erik Lundberg]] (Örebro universitet) undersökt riksdagspartiernas förklaringar till medlemstappen och strategier för att möta förändringen.

Medverkande:
* [[Nina Wadensjö]] (s) – chef, Analys & opinion
* [[Anders Wallner]] (mp) – föreslagen partisekreterare
* [[Lars Stjernkvist]] – kommunalråd, f d partisekreterare (s)
* [[Mattias Bengtsson]] – liberal debattör, f d chef Timbro
* [[Adam Cwejman]] – ordförande, Liberala ungdomsförbundet

Dessutom medverkar rapportförfattarna Martin Karlsson och Erik Lundberg.

Arrangemanget hålls på tisdag den 3 maj på Nalen Klubb, David Bagares gata 15 i Stockholm. Vi slår upp portarna klockan 17. Samtalet börjar 18. Efter samtalet är du välkommen att hänga kvar och dricka ett glas rosé eller Wisby Pils i baren!

Anmäl gärna ditt deltagade via Facebook.

* * *

På grund av det otäcka knivöverfallet på Anders Wallner i helgen, ersätts han av Helene Öberg. Anders Wallner har nu meddelat att han trots helgens otäcka överfall ändå deltar i panelsamtalet. Makthavare.se och Sektor3 hälsar honom varmt välkommen!

Kommentera