Erik Laakso: ”Jag bloggar om vad jag vill”

Den välkända (s)-märkta bloggaren [[Erik Laakso]] pekas i Aftonbladets kartläggning av kopplingarna mellan pr-byrån [[Prime]] och [[Svenskt Näringsliv]] ut som en av dem som har köpts av arbetsgivarorganisationen för att vrida [[socialdemokraterna]] högerut. Nu kommenterar han Aftonbladets avslöjande.

Är du köpt av Prime och Svensk Näringslivs lobbykampanj riktad mot socialdemokraterna?

- Att vara köpt innebär att man ändrar sin åsikt. Jag har inte ändrat åsikt i dessa frågor under min tid som politiskt aktiv, och inte heller under min tid som opinionsbildare och debattör, säger Laakso till Makthavare.se

Stämmer uppgifterna i Aftonbladet som säger att du ska blogga för att visa att socialdemokraterna vunnit på en tillväxtvänlig politik ute i landet?

- Jag har bloggat om tillväxtpolitik inom (s) sedan 2005 så det är ingen nyhet att jag bloggar om just detta politikområde.

Får du betalt av Prime för att blogga om detta?

- Jag bloggar på tidningen Voltaire.se och får lön för detta, och där kan jag blogga om vad jag vill.

Har du fått betalt för att stå som redaktör för en antologi om (s) framtida politik?

- Jag kommenterar inte vilka uppdragsgivare jag har i min egenskap av skribent. Däremot kan jag bekräfta att jag gör research för en skrift om socialdemokratisk tillväxtpolitik.

Kommentera