Extra: Han är mannen bakom (s)-bloggen Sven-Erland Västros

(UPPDATERAD) Bakom den anonyma och satiriska men på samma gång initierade (s)-märkta bloggen Sven-Erland – insikter från partikansliet på Sveavägen, står inte – vilket många spekulerat i – en kommunikationsombudsman på 68:an. Istället är det en helt okänd 48-årig privatperson som i sitt yrke är vd för ett bolag som arbetar med strategisk affärsutveckling och politisk rådgivning till bolag inom healthcaresektorn.

Det är [[Andreas Henriksson]], en av redaktionsmedlemmarna på Makthavare.se, som på sajten Dagens Opinion avslöjar vem som håller i Sven-Erlands giftiga penna. Han har också en intervju med personen ifråga; [[Patric Källman]], som berättar om motiven bakom bloggen och facebookprofilen Sven-Erland Västros. Läs artikeln här.

Som komplettering till intervjun på Dagens Opinion kan Makthavare.se berätta att Sven-Erlands blogg för ett tag sedan slängdes ut från bloggrullen och rss-feeden på den topprankade bloggen Alliansfritt Sverige. Sven-Erland frågade då [[Björn Fridén]], som ligger bakom Alliansfritt, varför hans blogg inte längre fanns med där.

- Han svarade då: Det är mycket enkelt. Du är inte rolig, säger Patric Källman till Makthavare.se

****

En uppmärksam läsare har påpekat att det måhända är så att Patric Källman inte har någon egen partipolitisk erfarenhet att falla tillbaka på, men att Vasco Advisers är ett företag som haft synnerligen politiskt kvalificerade medarbetare, som Källman säkert haft till hjälp när han tidigare fiskat upp en del kunskap om politikens interiörer. Till exempel har centerns nytillträdda partisekreterare [[Michael Arthursson]] och [[Dag Boman]] båda tidigare arbetat som rådgivare på Vasco Advisers. Boman är gift med [[Maud Olofsson|Maud Olofssons]] statssekreterare [[Catharina Håkansson Boman]], som innan hon efter höstens val utsågs till statssekreterare med ansvar för näringspolitiken var Olofssons stabschef på departementet. Arthursson och Boman startade sedermera konsultföretaget Capire, som också det arbetar med rådgivning i gränslandet mellan politiken och näringslivet.

Kommentera