Henrik Elmér, först med att sluta twittra

I januari 2009 exploderade Twitter i Sverige. De stora tidningarna skaffade nervösa twitterkonton och lyfte upp twitterflöden på förstasidor. Journalistpris delades ut till twittrande förnyare. Obama hade blivit världens mäktigaste man via Twitter. Men när allt detta hände hade Henrik Elmér redan slutat twittra två år tidigare – den 20 november 2006.

Henrik, du måste beskrivas som rätt avant garde, och när twitterhysterin är över kan du säga att du bokstavligen var den första svensken i trenden med att sluta twittra. Varför övergav du egentligen mikrobloggandet?

- Jag twittrade bara en dag. Skrev fyra inlägg den dagen, men tyckte inte det gav så mycket tillbaka.

Varför hängde du inte på när alla andra började?

- Men orka. Det var ju ingen som hängde på när jag började. Inte ens Obama.

Läser du twitter idag?

- Går in och tittar på mina egna inlägg ibland. De ligger kvar, och jag tycker fortfarande de är oöverträffade.

När lämnade du facebook? 2002?

- Oj, 2002 var jag färdig med i början på 90-talet.

Vi har märkt att du fortfarande har en e-post-adress. Är det något du funderar på att sluta med?

- Har egentligen slutat med det, men kan ändå nås den vägen. Min e-post skickas nämligen vidare direkt till min neocortex.

Du var ju en early adopter. Skulle du själv beskriva dig som en early discarder?

- Va? Jag trodde den här intervjun var avslutad redan.

Kommentera