Kosackvalet 2.0

Till tonerna av moderaternas vallåt  ”Flyter”, framförd av Wille Crafoord, Mange Schmidt och Sofia Talvik kom statsminister Fredrik Reinfeldt ut på scen.

Han inledde med att beklaga att valresultatet inte blev som alla hade hoppats, fortsatt majoritetsregering med alliansen. Och fastslå att han inte kommer att leda en regering som förhandlar eller gör sig beroende av Sverigedemokraterna. Jublet i salen visste inga gränser.

Moderaterna har gjort ett historiskt val i kväll – även om de får leda en minoritetsregering. De har inte varit i närheten av siffror som i dag sedan kosackvalet. EU-parlamentariker [[Christofer Fjellner]] spekulerade om likheterna – även då samarbetade socialdemokraterna med vänsterpartiet och detta skrämde dåvarande ”valmansförbundet”, alltså moderaterna väljarna med. Det är det val som moderaterna fått näst mest röster i: 29,3 procent.

Makthavare.se vill i Fjellners anda utse valet 2010 som Kosackvalet 2.0

**

Vi ber om ursäkt för den usla kvaliteten på bilden. Den fina telefon som har ett äpple på baksidan är bra på mycket, men någon kamera är den inte.

Kommentera