SD-vakan: Vi är inte överraskade

[[Annika Hamrud]], journalist och [[Elisabet Qvarford]], pr-konsult.

Ni har följt Sverigedemokraterna under en längre tid nu och håller på att avsluta en bok om partiet, hur tänker ni kring valresultatet?
E: Detta var förväntat så vi är inte överraskade. Det var för att vi trodde att de skulle komma in som vi beslöt oss för att skriva boken. Som det ser hur nu så verkar valresultatet till och med bli lägre än befarat.

A: Vanlig media har skrivit så lite om Sverigedemokraterna men nu under de senaste veckorna har vi märkt att en del yrvakna journalister vill ta reda på mer. Det känns lite senkommet och vi har till och med blivit uppringda av journalister som vill ha material från oss.

E: Jag måste säga att jag är irriterad över den pajkastning som bägge blocken har ägnat sig åt de senaste veckorna, där man använder Sverigedemokraterna som slagträ.

Hur tror ni att framtiden ser ut för Sverigedemokraterna?
A: Det beror på om de orkar hålla ihop eller inte. Jag bedömer att det finns en viss risk för splittring.

E: Sverigedemokraterna är inte som Ny Demokrati, utan här handlar det i så fall om en ideologisk spricka.

_______________

[[Margareta Sandstedt]]
Hur känns det?
Det känns helt fantastiskt. Vi har jobbat väldigt hårt så egentligen är jag inte förvånad utan jag har räknat med den här framgången.

Tror du att resultatet håller?
Ja. Jag tippade på 7,1 procent i vintras och nu tror jag att vi landar på 6-7 procent.

Vilket bemötande har ni fått i valrörelsen?
Vi har fått väldigt bra bemötande ska jag säga. Jag har jobbat väldigt aktivt i hela Hälsingland och träffat många människor som varit positiva.

Vad gör du på måndag?
Ja, håller det här resultatet så kommer jag in i riksdagen eftersom jag står på plats sex. I riksdagen vill jag väldigt gärna engagera mig i sociala frågor och gärna sitta i Socialutskottet. Jag har tidigare röstat på Kristdemokraterna men gick med i Sverigedemokraterna 2004 eftersom jag såg att den svenska demokratin var i fara och att man ej fick prata om vissa sakfrågor.
_______________

[[Johnny Skalin]]
Hur känns det?
Förväntansfullt.

Tror du att resultatet håller?
Ja, absolut. Jag tror att vi landar kring 6-7 procent.

Hur har du upplevt valrörelsen?
Den var varit intressant och intensiv. Jag har inte upplevt några problem utan mest känt positiva vibbar.

Vad gör du på måndag?

Om resultatet håller i sig så kommer jag in i Riksdagen eftersom jag står på 14:e plats på listan. Jag hoppas i så fall på att få sitta i Finansutskottet.
__________

Kommentera