Den bortglömda väljargruppen

De politiska partierna har missat en viktig målgrupp under årets valrörelse. Singlarna. Det är en grupp som själva säger att de känner sig bortprioriterade av politikerna.

När dejtingsajten Match.com gjorde en undersökning bland 1 800 av sina medlemmar framkom att 63 procent tycker att det finns frågor som är viktiga för singlar som grupp. Men bara 12 procent tycker att politikerna prioriterat dessa.

Frågorna som sticker ut är ekonomi- och arbetsmarknadsfrågor. I Stockholm tycker singlarna att bostadspolitiken är viktigast medan skol- och utbildningsfrågor står högre i kurs hos skåningarna.

Bland partiledarna har svenska singlar störst förtroende för [[Fredrik Reinfeldt]] (45 procent), kanske för att de även tycker att han har snyggast klädstil. Bara 11 procent har förtroende för [[Mona Sahlin]]. [[Maria Wetterstrand]] är omtyckt men singlarna vill hellre ha med [[ Gudrun Schyman]] på fest.

[[Margot Wallström]] och [[Carl Bildt]] är de politiker som singlarna i undersökningen helst skulle vilja ta ett snack med i verkliga livet.

“Singlarna är en stark och stor målgrupp och då det fortfarande finns många osäkra väljare borde det vara ett ypperligt tillfälle för politikerna att fokusera på denna grupp och därmed vinna röster”, säger [[Hanna Bergholm]], marknadsdirektör på Match.com, i ett pressmeddelande.

De här frågorna är viktigast för singlarna

Arbetslivspolitiken 17,6%
Ekonomipolitiken 17,4%
Sjukvårdsfrågor 11,1%
Skattefrågor 10,7%
Ungdomsarbetslösheten 9,2%
Skol- och utbildningspolitiken 7,9%
Miljöpolitiken 7,9%
Äldreomsorgen 5,5%
Vet ej 4,9%
Jämställdhetspolitiken 2,8%
Energipolitiken 1,8%
Barnomsorgen 1,6%
Bostadspolitik 1,6%

Kommentera