På spåret med Wetterstrand

I likhet med flera andra partiledare har miljöpartiets språkrör [[Maria Wetterstrand]] skrivit en bok. Den presenterades på torsdagen, vid en spårvagnsresa genom centrala Stockholm, med slutdestination utanför Skansen. Makthavare.se följde med på resan.

Från Sergels torg avgår den nya spårvagnslinjen Spårväg City, som flertalet partier i Stockholm med undantag av socialdemokraterna varit positiva till. Klockan tio på torsdagen avgick en abonnerad spårvagn, med journalister, Maria Wetterstrand, förlagsfolk och Wetterstrands pressekreterare. Medan spårvagnen rullade förbi NK och Norrmalmstorg, ut mot Djurgården, fick Wetterstrand bland annat frågor om var bokens omslagsbild tagits (på Södermalm, ungefär vid Tantolunden), varifrån koftan hon har på bilden kommer (Anna Holtblad) och vilket hennes favoritdjur på Skansen är (björnarna, efter viss betänketid).

Utanför Skansen serverades snittar och alkoholfritt mousserande vin medan Wetterstrand berättade om sin bok och poserade för fotograferna, i och utanför spårvagnen.

- Boken är inte partipolitisk propaganda, fastslog Maria Wetterstrand, som istället har skrivit en serie berättelser om det hon kallar ”Den nya gröna vågen”, vilket också är bokens namn. Den handlar mycket om nördiga teknikgrejer, förklarade språkröret, som bland annat är väldigt fascinerad av vilka möjligheter videokonferenser ger till minskat resande.

Maria Wetterstrand har ännu inte läst [[Mona Sahlin|Mona Sahlins]] bok Möjligheternas land.

- Jag har fått den av Mona men har inte hunnit läsa den än, berättade hon.

- Men jag tycker att det är roligt att både Mona och [[Maud Olofsson|Maud]] har skrivit böcker, tidigare har det mest varit manliga svenska politiker som skrivit böcker, och då missar man ju halva befolkningens perspektiv, även om jag tror att just Mona och Maud har väldigt olika perspektiv.

”Den nya gröna vågen – Om mina gröna val och de goda exemplens makt” är utgiven på Forum.

Kommentera