Dagens makthavare: Ulrika Westerlund

Dagens makthavare är [[Ulrika Westerlund]], förbundsordförande för RFSL som driver valrörelsekampanjen Verklighetens folk. RFSL arbetar för att homosexuella, bisexuella och transpersoner ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra.

Varför är Stockholm Pride viktigt?

- Det är Sveriges största hbt-politiska evenemang och ger avtryck långt utanför själva festivalen. Tiden för festivalen har utvecklats till den tid på året då till exempel medierna lyfter diverse hbt-politiska frågor – och det har blivit bättre och bättre för varje år. Allt mer kvalificerade journalister ställer allt bättre frågor, och en fråga som har lyfts medialt är det mycket lättare att få gehör för hos politiker än en fråga som de enbart känner till för att RFSL lyfter den för dem. Sedan är Stockholm Pride oerhört viktigt som social mötesplats. Det är många som har Pride Park som den plats där de vågar vara sig själva för allra första gången till exempel.

Hur ser du på årets tema; ”makt”?

- Det passar bra med tanke på att det är valår. Jag tycker det är bra att Prides teman har utvecklats allt mer, och gjorts lättare att fylla med olika innehåll från olika medverkande.

Vad gör dig till en makthavare?

- Såklart är man en makthavare när man är ordförande för en stor organisation. Det är ett stort ansvar känner jag. RFSL är en organisation som ofta tillfrågas av politiker och myndigheter och vi har många möjligheter att driva de frågor som våra medlemmar har bestämt att vi ska satsa på.

Kommentera