Hägglund väljer bort Pride

[UPPDATERAD] Svenska Dagbladet uppger i dag att [[Göran Hägglund]] är den enda riksdagspartiledare som tackar nej till att delta i Pridefestivalens partiledardebatt. Kristdemokraterna är också det enda riksdagsparti som inte har ett eget tält på festivalområdet.

Stockholm Prides partiledardebatt arrangeras av RFSL på temat hbt-frågor. Valåret 2006 var Hägglund med vid partiledardebatten på Pride. Den gången uteblev dåvarande statsminister [[Göran Persson]], och RFSL ställde fram en tom stol i hans ställe. De planerar att göra motsvarande markering i år.

Till SvD uppger Hägglunds pressekreterare att kd-ledaren inte kan komma eftersom han håller sitt traditionella sommartal på Öland påföljande dag. Den förklaringen tycker RFSL:s ordförande [[Ulrika Westerlund]] inte håller.

- Naturligtvis skulle han hinna, det frontalkrockar ju inte med sommartalet, men uppenbarligen prioriterar han inte detta. Det är svårt för mig att se hur statsministern kan göra en lucka i kalendern men inte Hägglund, säger hon till tidningen.

I Pride Park, som i år ligger vid Sjöhistoriska museet, kommer samtliga riksdagspartier att finnas på plats med egna utställningstält – utom kd. Dessutom kommer Feministiskt initiativ och Piratpartiet att vara där. Liksom tidigare år planerar kd inte heller att gå med i paraden, till skillnad från övriga partier.

Däremot är kristdemokraterna i år för första gången någonsin med och arrangerar ett eget seminarium i Pride House.

Även Ekot rapporterar om detta.

Makthavare.se kommer, som tidigare meddelats, att hårdbevaka Stockholm Pride i samarbete med tidningen Kom Ut.

Kommentera