Tamas tar ton

När författaren [[Gellert Tamas]] kom ut med den tegelstensliknande boken om de apatiska barnen möttes han av en rejäl kritik. Inte av Migrationsverket – som menade att hans uppgifter var korrekta. Eller av de partier som hamnade i skottgluggen – [[Mona Sahlin]] talade om Socialdemokraternas skam. Nej, istället handlade debatten om journalistisk skrivform och en eller annan faktauppgift.

I gårkväll fick Tamas möjlighet att ta upp reaktionerna och efterspelet, men då den stora publiken uppenbart var flyktingvänlig kom kvällen snarare att kretsa kring varför debatten om de apatiska barnen inte tände till igen.

Tamas berättade dock att han fått rätt från SvD för hur tidningen okritiskt valde att publicera det som var regeringens linje och som sedan visade sig felaktigt. Han återberättade också vad [[Göran Persson]] sagt till [[KG Hammar]] om varför han inte kunde ge med sig i amnestifrågan: Rädslan för att flyktingar skulle ”välja” Sverige framför andra EU-länder och rädslan för att det skulle gynna SD. Sorgligt nog får man därmed konstatera att den fråga som faktiskt höll på att knäcka regeringen och budgetarbetet i allra högsta grad indirekt styrdes av just SD.

Tamas avslutade med att påpeka att det folkliga stödet för amnestin var rejält -  inte minst bland Socialdemokraternas egna väljare.

Den som missade seminariet igår kan lyssna på Tamas igen just nu, Hästgatan 10A.

Kommentera