Kaplan talar om ”terrorismnoja”

[[Mehmet Kaplan]] (mp) deltog på ett fullpackat seminarium med rubriken ”När terroristnoja blir politik” ordnad av organisationen Charta 2008. [[Mattias Gardell]] skulle ha deltagit, men med en något luddig hänvisning till händelserna i samband med Ship to Gaza hade han fått förhinder.

Orginellt med seminariet var det utdelade materialet med där tre journaliststudenter gjort en studie över hur och hur ofta svensk media skriver om det som kommit att kallas ”terrorsvenskarna”. [[Gösta Hultén]], talesperson för Charta2008, menade att det egentligen inte finns något terroristhot mot Sverige utan att det egentliga hotet kommer från terroristlagstiftningarna och integritetskränkningarna. Hultén menade att alla lagar som behövs för att bekämpa terroristerna fanns redan 2001, före 11/9.

Mehmet Kaplan talade om användandet av uttrycket ”rent mjöl i påsen” och diskuterade FRA och olika typer av övervakning. Mest intressant var diskussionen kring lagstiftning som handlar om att dömas för brott man skulle kunna begå samt bevisning som undanhålls den åtalade.

Att notera i publiken var ett stort antal piratpartister.

Kommentera