Största redaktionen i Almedalen

Ända sedan vi fortfarande hette Almedalsbloggen så har Makthavare.se ofta fått påstötningar från otroligt kompetenta och sköna människor som velat jobba med oss. Inte minst har trycket varit stort inför Almedalsveckan.

Själv upphör jag aldrig att imponeras över att vi lyckas dra till oss sådana bra skribenter som är beredda att utan ersättning satsa tid och energi på vår sajt. Detta förtjänas att upprepas, alla som jobbar med Makthavare.se gör det gratis, annonsintäkter går enbart till resor, logi och kost.

Med de orden skulle jag stolt vilja presentera årets nya Almedalsbloggare här på Makthavare.se:

[[Fredrik Wass]] – i bloggosfären nog mest känd som Bisonblog.se, men har även bloggat om sina erfarenheter i utlandsstyrkan på DN:s Afghanistanblogg. Frilansjournalist, redaktör och föreläsare inom marknadsföring, sociala medier och internetutveckling.

[[Frida Johansson Metso]] – ordförande Farr och tidigare ordförande för LUF.

[[Anders Eriksson]] – generalsekreterare Värnpliktsrådet, en drygt 40-årig organisation med en något osäker framtid.

[[Charlotte Naversten]] – pressekreterare för moderaterna i Stockholms läns landsting.

[[Tobias Björkgren]] – frilansfotograf och tidigare förbundssekreterare för Ung Pirat.

[[Karin Lenke]] – chefredaktör för Kom Ut.

[[Ida Thulin]] – ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån och Almedalsveteran; har hunnit med att skriva en hel redan här på sajten med är för första gången med oss i Visby.

Med sedan tidigare är jag, [[Magnus Ljungkvist]], [[Josefin Berglund]] (utlånad från Nyhetskanalen.se och kommer att fungera som vår nyhetschef), [[Cecilia Garme]], [[Victor Bernhardtz]], [[Lars Lindberg]], [[Jonas Morian]], [[Andreas Bergh]], [[Eva Cooper]] (tidigare Westerberg), [[Jonas Klang]], [[Ulrika Westerlund]], [[Andreas Henriksson]], [[Peter Santesson]], [[Sanna Rayman]], [[Carl Nettelblad]] och [[Per Gudmundson]]. Med oss i Almedalen är också [[Stina Ljungkvist]], som bland annat ser till att vi alla har någonstans att bo och att inte alltför mycket pengar rinner iväg på rosévin och bubbel.

Välkomna tillbaka vill jag också säga till [[Stig-Björn Ljunggren]] och [[Ulf Bjereld]], som för tredje året är med oss i Almedalen.

Kanske kan det även bli en del gästinlägg från än så länge hemliga skribenter…

På plats i Almedalen är också flera av våra kompisar från Fokus; [[Martin Ahlquist]], [[Torbjörn Nilsson]], [[Jonatan Fried]] och [[Linda Eriksson]].

Vad kommer vi då att göra på plats?

Självklart kommer vi att bevaka allt av intresse; tal, seminarier, debatter och många andra arrangemang. Vår ambition är att bjuda på den mest heltäckande, mångsidiga, seriösa och lättsamma Almedalsbevakning man kan tänka sig. Allt enligt vårt motto om att vi tycker att politik är så kul att vi tar det på allvar.

Vi kommer också att medverka själva på olika sätt. Många av våra skribenter kommer att återfinnas i åtskilliga samtalspaneler. Men vi står också som arrangör, tillsammans med Greatness PR och Pressklubben Desken, till ett häftigt politiskt DJ-battle där alliansen och de rödgröna gör upp om att med musik framföra sina budskap. Läs mer om detta på dj-battle.se.

Tillsammans med Fokus och vår tidigare samarbetspartner Strandberg-Haage bjuder vi också till årets bästa party, har du fått en inbjudan så tillhör du de utvaldas skara. Om inte, håll utkik, den kan komma.

Följ oss gärna på Twitter (@makthavare) – och glöm inte, allt du vill veta om Almedalsveckan hittar du här hos oss.

[[Stina Morian]]
Chefredaktör, Makthavare.se

Kommentera