Makthavare.se hjärta Kom Ut

26 juli – 1 augusti förvandlas Makthavare.se. Då satsas det stort på att bevaka Stockholm Pride, Stockholms största årligt återkommande politiska evenemang. Den nya satsningen är ett samarbete med Kom Ut, som är RFSL:s redaktionellt oberoende medlemstidning.

Samarbetet leds av de båda chefredaktörerna [[Stina Morian]], Makthavare.se och [[Karin Lenke]], Kom Ut. Tillsammans har de samlat ihop en brokig skara skribenter som ska ge en bred bild av Pride.

- För oss är det självklart att vara på plats där de politiska makthavarna är, säger Sina Morian. Under ett valår tar politiker, partier och organisationer alla tillfällen att visa upp sig och presentera sin agenda. Vi vill bidra med person- och sakkunskap; spaningar och analyser av olika människors deltagande och aktiviteter.

Bloggen kommer att bevaka pridefestivalen ur alla upptänkliga vinklar, bakom scenen-intervjuer med artister blandas med seminarierapportering, vimmelbilder och skvaller.

- Det är jättekul att få ägna mycket tid och utrymme åt att verkligen skärskåda allt som händer under Pride. Det är på tiden att Stockholm Pride får en politisk mediebevakning värdig ett evenemang av denna storlek, säger Karin Lenke, chefredaktör för Kom Ut.

- Vi har knutit till oss många bra skribenter. Det kommer finnas något för alla, både de som inte trodde sig vara intresserade av hbt-frågor och de som har ett specialintresse för sexualpolitik, säger Karin Lenke.

Temat för årets Stockholm Pride är ”makt”, och tanken är att alla som medverkar själva ska tolka och lyfta upp sitt eget perspektiv av begreppet. Syftet är att belysa maktstrukturer samt visa hur man kan förhålla sig olika former av maktutövande.

Kommentera