Europadagen – utan EMU-debatt

Än en gång uppmärksammar en mängd olika organisationer och institutioner Europadagen den 9 maj. På programmet står bland annat ett pass om framtidens EU och Turkiets förhållande till Europasamarbetet. Det blir tal av EU-minister [[Birgitta Ohlsson]], valdebatt med representanter för riksdagspartierna – [[Agneta Karlsson]] ([[socialdemokraterna|s]]), [[Anna Kinberg Batra]] ([[moderaterna|m]]), [[Fredrik Malm]] ([[folkpartiet|fp]]), [[Ulf Holm]] ([[miljöpartiet|mp]]), [[Magnus Andersson]] ([[centerpartiet|c]]), [[Jens Holm]] ([[vänsterpartiet|v]]), [[Désirée Pethrus Engström]] ([[kristdemokraterna|kd]]) – samt kommentarer från DN:s [[Annika Ström Melin]] och Dalademokratens [[Göran Greider]]. Dessutom tilldelas [[Margot Wallström]] utmärkelsen Årets Europé.

Däremot noterar Makthavare.se att det inte verkar ha avsatts tid åt att, i spåren efter eurolandet Greklands stora ekonomiska problem som tvingat EU att utverka ett jättelån på 1 100 miljarder kronor, diskutera just EMU och euron.

Arrangörer är [[LO]], [[TCO]], [[Saco]], [[Svenskt Näringsliv]], [[Företagarna]], [[Stockholms Handelskammare]], [[Sveriges Kommuner och Landsting]], regeringskansliet, EU-kommissionen i Sverige och Europaparlamentets informationskontor.

I samband med Europadagen hålls även arrangemang på Centralstationen i Stockholm den 7-9 maj med bland annat Birgitta Ohlsson, Margot Wallström, Anna Kinberg Batra samt [[Anna Maria Corazza Bildt]].

Kommentera