Specialspel hos Ladbrokes: Kommer Sahlin bära ”väskan” på valdagen?

Oddsen är enligt spelföretaget någorlunda högt – sex gånger pengarna ger det om den nu berömda Luis Vuitton-väskan används av [[Mona Sahlin]] på valdagen.

Desto mindre skräll är det, om man tolkar oddsen, att [[Gustav Fridolin]] blir nytt språkrör i Miljöpartiet. En satsad hundralapp ger 114 kronor tillbaka. Intressanta är också oddsen angåenden den tidigare Makthavareskribenten [[Annie Johansson]]. Det är lägre odds på att Johansson tar över som partiledare efter[[Maud Olofsson]], än oddsen för att hon blir yngsta minister efter valet.

Och vem vinner då, enligt oddsen just nu? De rödgröna, men det handlar om ett svagt försprång. De Rödgröna ger 1,85 gånger pengarna, medan en Alliansvinst ger 1,90 gånger pengarna.

Som Makthavare skrev inför Europaparlamentsvalet så är oddsen intressanta – ja till och med mer intressanta än en vanlig opinionsundersökning. [[Andreas Henriksson]] skrev då: Politisk oddssättning är ingen exakt vetenskap. Men det som gör den politiska vadslagningen mer intressant än en reguljär opinionsundersökning är att de som satsar på valutgången öppnar sin egen plånbok i ett investeringsbeslut med vidhängande kostnad och risk för personen i fråga. Det kan jämföras med att muntligen berätta vilket parti en person tänker rösta på under en telefonintervju med ett opinionsinstitut. Då lämnas ett besked som inte innebär någon som helst risk för den som deltar i undersökningen.

Kommentera