Maria Abrahamsson: Beatrice Ask bör avgå

Kritiken mot justitieminister Beatrice Ask kommer nu även från tongivande moderater. Maria Abrahamsson, moderat riksdagskandidat och fjärdenamn på Moderaternas riksdagslista i Stockholm, ifrågasätter nu öppet om justitieministern bör sitta kvar. På sin blogg skriver Abrahamsson:

”Hur jag än vrider och vänder på steken landar jag i att OM landets justitieminister i stället hetat exempelvis Thomas Bodström och hade luftat samma tanke öppet då hade jag utan närmare betänketid föreslagit honom att lämna posten och syssla med något annat … jag kan inte med trovärdigheten i behåll döma Asks famösa uttalande efter en annan måttstock än den jag skulle mäta Bodström med.”

Maria Abrahamsson frågar sig vidare om Rättssveriges förtroende för justitieministern är intakt.

”Eller himlas det med ögonen bakom hennes rygg bland landets jurister och höga domare, i lagrådet, bland kriminalvårdare, åklagare, i advokatkåren, polisväsendet och övriga myndigheter inom justitieområdet?”

Kommentera