Vänsterpartiets stockholmslista spikad

Makthavare.se har tidigare rapporterat om oenigheterna inom [[vänsterpartiet]] i Stockholm. Inför helgens valkonferens fanns ett huvudförslag från valberedningen och en reservationslista som delar av valberedningen lagt fram. Nu är listan fastställd och det blev förespråkarna för reservationslistan som avgick med segern.

[[Jens Holm]] flyttades till tredje plats, [[Ali Esbati]] till femte och [[Ida Gabrielsson]] till sjätte, allt enligt reservationen. På fjärde plats kvartstår valberedningens förslag [[Amineh Kakabaveh]]. [[Lars Ohly]] toppar listan och följs av [[Josefin Brink]].

I dag har Vänsterpartiet fyra mandat i Stockholm.

- Det var stabil majoritet för den listan som nu blev, ingen strid på kniven, säger Josefin Brink.

- Det är en bra lista som är väl förankrad bland medlemmarna och lyfter fram de bra erfarna personer som vi har inom partiet. Att en sådan som Ali Esbati tidigare inte stod på valbar plats tyckte många var väldigt konstigt.

Kommentera