Federley tar krysstrid

Makthavare.se har tidigare rapporterat att Stockholmscenterns nomineringskommitté placerat [[Maud Olofsson]] överst på riksdagsvalsedeln och [[Andreas Carlgren]] som tvåa – trots att medlemmarna i ett provval röstade fram [[Fredrick Federley]] på första plats. Nu har en medlemsstämma fastställt listan.

Federley förlorade en votering (54-66 och fem nedlagda röster) och hamnade på tredje plats, efter Olofsson och Carlgren. På [[centerpartiet|centerpartiets]] landstingslista för Stockholm står [[Gustav Andersson]] högst och [[Per Ankersjö]] toppar listan till kommunvalet.

Twitter kommenterade Fredrick Federley utfallet med att ”Regeringsvännerna vann över förnyarna”. Han skriver att han nu i stället avser att vinna tillbaks sin riksdagsplats på personkryss, och sätter upp målet att vara den c-kandidat i Stockholm som får flest kryss.

I valet 2006 fick c två mandat i Stockholm. De gick till [[Solveig Ternström]] och Federley. Efter en kampanj fick då Federley flest c-personröster i valkretsen – 5,1 procent, med 1 391 röster. Ternström var tvåa med 1 177 personröster och 4,3 procent.

Kommentera