Kände till euroartikel men ville inte underteckna

Partisekreterare [[Erik Ullenhag]] bekräftar att [[folkpartiet]] kände till den debattartikel där övriga allianspartier argumenterar för att på nytt utreda ett svenskt införande av euron. Ullenhag säger att ”det här har skrivits inom ramen för riksdagsarbetet”.

DN debatt skriver i dag företrädare för [[centerpartiet]], [[moderaterna]] och [[kristdemokraterna]] att det är dags att analysera erfarenheterna av EMU-sam­arbetet, EU:s hantering av den finansiella krisen samt för- och nackdelar för Sverige med en anslutning.

Erik Ullenhag säger till Makthavare.se att folkpartiet kommer att göra euron till en valfråga i det kommande riksdagsvalet, men att man trots detta inte ville skriva under artikeln eftersom fp inte ser något behov av en ny utredning utan istället förordar en ny folkomröstning.

”I grunden är det väldigt positivt att eurodebatten kommer igång. Det är spännande att de andra rör på sig i den här frågan”, säger Ullenhag. Partisekreteraren tror inte att folkpartiets val att inte medverka i artikeln kan uppfattas som att alliansen är splittrad.

Kommentera