Även kd kör över medlemmarna

I går rapporterade Makthavare.se om att Stockholmscenterns nomineringskommitté vill peta ned [[Fredrick Federley]] till tredje plats på riksdagsvalsedeln, trots att han vann provvalet. Nu framkommer det att kristdemokraternas nomineringskommitté i Stockholms län flyttar ner [[Erik Sjöstedt]] från hans fjärdeplats i provvalet till tionde plats på landstingslistan.

[[Mattias Svensson]] analyserar i det nya numret av Neo agendan hos dem som vill förändra kristdemokraterna. Han skriver att det finns många djupt engagerade kristdemokrater som på allvar vill förändra partiet.

En av dessa sägs vara utmanaren i landstingsvalet, Erik Sjöstedt, som i partiets provval alltså placerades på fjärde plats. Han föreslås nu i stället hamna betydligt längre ned, först på tionde plats.

Nomineringskommitténs ordförande, [[Ingvar Svensson]], skriver på sin blogg om medlemmar som ”kommit in snett från sidan” och vikten av att ”se upp med dessa” och ”se till så att det inte får något avgörande inflytande”.

Kommentera