Federley petas ned

Aftonbladet uppger i dag att Stockholmscenterns nomineringskommitté beslutat att sätta [[Maud Olofsson]] överst på sin riksdagsvalsedel och [[Andreas Carlgren]] som tvåa – trots att medlemmarna röstat fram [[Fredrick Federley]] på första plats. Han föreslås nu i stället petas ner till tredje plats.

Tidningen hänvisar till en källa i [[centerpartiet]] som uppger att det finns en utbredd rädsla för att c ska förlora mandat i riksdagen, vilket stöds av flera opinionsundersökningar. Bland annat visade SCB:s senaste mätning att stödet för c minskat med nära tre procent sedan valet 2006. Och enligt siffror från Novus tappar centerpartiet och [[folkpartiet]] väljare till [[miljöpartiet|mp]].

I dag har centerpartiet bara två riksdagsledamöter från Stockholm; Fredrick Federley och [[Solveig Ternström]].

Kommentera