Jobben viktigast i fp

Inför [[folkpartiet|folkpartiets]] landsmöte i Växjö frågade Makthavare.se några folkpartister vilken fråga de tycker är viktigast på landsmötet, varför och hur de tror att det kommer att gå i den frågan.

[[Birgitta Ohlsson]], riksdagsledamot, Stockholm:

- Jag bedömer att landsmötets hetaste frågor blir livstidsstraffets vara eller inte vara, LAS-framtid och tredelad föräldraledighet. Jag hoppas på att livstidsstraffet blir kvar, att LAS reformeras lagom och att föräldraledigheten delas mer. Jag tror att jag får rätt om LAS och livstidsstraffet, men dessvärre blir det tuffare på de feministiska fronten.

[[Nina Larsson]], riksdagsledamot, Värmland:
- Jag hörde i veckan [[Göran Johansson]] (s) ondgöra sig över det mesta men i synnerhet över att företag inte vill anställa utan tar in personal från bemanningsföretag. Detta gjorde mig än mer övertygad om att en moderniserad arbetsrätt är landsmötets viktigaste fråga. Partistyrelsens förslag går igenom.

[[Olle Schmidt]], Europaparlamentariker:
- Den viktigaste frågan på landsmötet tror jag blir LAS och undantag från turordningsreglerna. Den fråga som det blir längst debatt om tror jag blir tredelad föräldraförsäkring.

[[Anna Steele Karlström]], ordförande Liberal Mångfald:
- Jag tror att avsnittet arbetsmarknad och i synnerhet motioner om LAS kommer föranleda mycket diskussion. Lagen ligger inte i tiden och dessutom borde man se över regelsystemen gällande mikroföretagen (0-9 anställda) och helt enkelt göra ett anpassat system för just dessa företag. Tror dock att partistyrelsens förslag ligger kvar orubbat.

Kommentera