Serverdöd värre än torskdöd

Som en av våra trogna läsare vet du ju redan att vi har vi haft serverproblem de senaste dagarna. Problemen grundar sig i ett accelerande minnesproblem där vår Apache (webbserver) läcker tills allt minne är slut och en annan del av servern börjar döda av processer i desperata försök att klara sin egen överlevnad. Problemet blev akut häromdagen, och i kombination med andra ännu inte diagnostiserade fel, ledde det till att vår server blev obootningsbar. Trots försök att reparera och starta om servern så vägrade den.

När vi tillslut accepterat att problemet inte skulle lösa sig själv, eller att gå att lösa via kärlek eller hot, påbörjade vi en flytt till en ny, dedikerad, server. DNS:erna uppdaterades och backuper återställdes och makthavare.se började fungera igen en bit in på fredagskvällen.

Nu kvarstår några problem, främst relaterade till felaktiga lokala rättigheter och ändrade sökvägar som uppstod vid serverbytet. Vi arbetar på att lösa problemen, men vågar inte lova komplett funktionalitet förrän i början av nästa vecka.

Kommentera