Hur inflytelserik är din blogg?

[[Ted Valentin]] – som blev känd även för en bredare massa då Google plötsligt svartlistade hans sajter från deras sökmotor vilket ledde till att 80 % av hans besökare i ett litet klick försvann – har lanserat ett nytt roligt verktyg: inflytande.se.

Ted Valentin är en framgångsrik IT-entreprenör som ligger bakom en mängd olika intressanta sajter. Senast lanserades inflytande.se där du enkelt kan få en mätning av hur inflytelserik din blogg är.

Bland annat får jag beskedet att mycket få bloggar är lika inflytelserika som makthavare.se. Min privata blogg kallas även den för mycket inflytelserik, med endast 8 % av de svenska bloggarna över sig. Allt handlar om hur många som länkar till dig och din blogg, vilket också gör att inflytandet ändras över tid. Förstås är det här med inflytandet att ta med en nypa salt – men kul är det!

Och for the record: Google ångrade svartlistningen av Ted Valentin som enligt företaget var ett misstag.

Kommentera