Socialdemokraterna i Stockholms län satsar ungt

På riksdagslistan för (s) i Stockholms län kommer [[Maryam Yazdanfar]] stå på andra plats bakom [[Thomas Bodström]]. Längre ned placeras den före detta SSU-basen [[Ardalan Shekarabi]] och stjärnskottet [[Evin Cetin]] samtidigt som Jan Emanuel Johansson petas från valbar plats.

Toppkandidat för [[socialdemokraterna]] i landstinget blir som Makthavare.se tidigare berättat [[Ilija Batljan]], i dag kommunalråd i Nynäshamn. Han ersätter [[ Ingela Nylund Watz]] som har placerats på plats åtta på riksdagslistan. På tredjeplats på landstingslistan återfinns, efter andranamnet [[Lars Dahlberg]], Sundbybergs kommunalråd [[Helene Hellmark Knutsson]].

Shekarabi från Nacka föreslås placeras på plats elva på riksdagslistan, [[Magnus Hedberg]] från Täby på plats 13 och Evin Cetin från Södertälje på plats 14. Hedberg har en bakgrund i SSU i länet och kommunalpolitiken i Täby och har tidigare arbetat bland annat som politisk sakkunnig på finansdepartementet. De två andra namnen slog igenom som hårt arbetande kandidater i det senaste EU-valet.

På platsen direkt efter Cetin återfinns enligt förslaget [[Jan Emanuel Johansson]], känd från dokusåpan Expedition: Robinson, som därmed ser ut att hamna strax utanför riksdagen sett till antalet ledamöter som socialdemokraterna realistiskt kan kalkylera med att få efter valet.

Namnen och placeringen på listorna är valberedningens förslag, som ska spikas på en valkonferens som socialdemokraterna i Stockholms län håller den 21 november. Det kompletta förslaget till listor till riksdagen och landstinget går att hitta här.

Kommentera