Nuder: ”Det är en nyhetsanka”

Pär Nuder dementerar uppgifterna hos Makthavare.se att han inom kort utses till ny Landshövding i Uppsala. Till TV4 Uppsala säger han: ”Uppgifterna är tagna ur det blå.”

Det var sent i fredags kväll som Makthavare.se kunde berätta att socialdemokraten och före detta finansministern [[Pär Nuder]] inom kort utses till ny landshövding i Uppsala.

Uppgiften om att Pär Nuder ska bli landshövding nådde Makthavare.se i mitten på förra veckan, och sent i fredags kväll lyckades redaktionen få den första uppgiften bekräftad av en oberoende källa, samt från en tredje källa få trovärdig förklaring till varför Nuder inte redan under torsdagens regeringssammanträde utsågs till landshövding.

Enligt Makthavares källor ska beslutet i praktiken redan vara fattat i den regeringskrets som i praktiken bereder och fattar beslut i den typen av tyngre utnämningsärenden, men beslutet måste också beredas den formella vägen i regeringskansliet, vilket alltså ännu inte skett.

Kommentera