Och så kom till slut utrikesministern

[[Carl Bildt]] låter hälsa att han har ”hållit ställningarna” hemma i Stockholm och på Regeringskansliet under stämmans första dagar. Men under lördagen anlände till slut även utrikesministern till Västerås.

Inför cirka 200 västeråsare pratade Bildt under ett torgmöte om utvidgningsfrågor, fortsatt utveckling av det nordiska samarbetet, Obamaadministrationen, situationen i Afghanistan, valet 2010 med mera med mera. Inte mycket lämnades åt slumpen under det en timma långa torgmötet.

Bildt fick flera frågor från den något äldre publiken. Bland annat om vad Sverige och Bildt kan göra för att hjälpa Ryssland och dess demokratisering:

– Ryssland demokratisering av Ryssland är Ryssland egna verk.

– Men vi kan påminna Ryssland om de är ett europeiskt land som alla andra.

Bildt ville inte recensera oppositionen i detta sammanhang, men gjorde det så klart lite grann ändå. De har, enligt Bildt, förlorat sin ideologiska kraft. Vidare tycker utrikesministern att [[Lars Ohly]] och ”hans mer eller mindre kommunister” tillsammans med Sahlin och ”hennes EU-motståndare” och Wetterstrand/Eriksson utgör ”en sörja”.

– Det kommer att ta lång tid för dem att gå igenom det alliansregeringen gått igenom, sa Bildt och hyllade samtidigt sin egen alliansregering för att vara så ”harmonisk så att det är rörande”.

Kommentera