S bara trea i Stockholm

I morgon får moderatstämman i Västerås en fin present och socialdemokraterna en rejäl kalldusch.

Enligt vad makthavare.se erfar kommer Aftonbladet att publicera en opinionsmätning som visar att socialdemokraterna bara är tredje största parti i Stockholm.

Störst är moderaterna, medan miljöpartiet är det oppositionsparti som har stöd av flest stockholmare. Socialdemokraterna ligger först på tredje plats.

I Stockholm tycks alltså moderaterna vara på god väg att etablera sig som det stora långsiktiga statsbärande partiet som statsminister [[Fredrik Reinfeldt]] talade om i sitt installationstal på moderatstämman.

Möjligen kommer Aftonbladets mätning att göra det lättare för partiledningen att hålla tillbaka krav på att lagen om anställningsskydd ska tas bort och på hårdare tag i integrationspolitiken. Det är de två frågor som väntas bli hetast på moderatstämman. En partiledning med vind i seglen har alltid lättare att hålla partioppositionen på mattan.

För [[Mona Sahlin]] är mätningen en rysare. Den visar att hennes reträtt när hon gick med på att ta med även vänsterpartiet i regeringsalternativet inte fallit i god jord hos medelklassen i Stockholm. Många föredrar miljöpartiet för att markera var tyngdpunkten ska ligga i en ny regering.

Kommentera