EXTRA: De skrev sagan om Almedalen

Makthavare.se kan nu avslöja vilka som ligger bakom den något obehagliga sagan Den sista Almedalsveckan. Författarna är inga mindre än [[Fredrik Johansson]] och [[Johan Wennström]] på [[Timbro]].

Veckans mysterium är nu löst. Det var dagarna innan årets politikervecka drog i gång som makthavare.se:s [[Cecilia Garme]] mottog ett mycket märklig mail från en okänd avsändare. Mailet innehöll en lång saga om hur gotlänningarna tröttnat på de stökiga almedalsbesökarna och bestämmer sig för att hämnas. Sedan sagan publicerades har snackat gått om vem eller vilka som ligger bakom den, men fram tills i dag så har ingen vetat.

Varför har ni skrivit en sådan obehaglig saga?

– Historien bakom detta är att förra året var jag och Johan här lite för länge – från lördag till lördag. Jag tror att alla känner igen den här klaustrofobiska känslan man får efter en veckas mingel. Vi pratade om hur det skulle vara om man blev instängda här i Visby och tvingades mingla. Sedan satte vi oss ner förra veckan och skrev ihop det här, säger Fredrik Johansson till makthavare.se.

Har ni haft svårt för att hålla er från att inte avslöja er själva?

– Det har varit jättesvårt. Dessutom har vi ju velat sprida vår saga och behövt göra det på ett diskret sätt, vilket inte har varit så enkelt.

Pr-trick?

– Ett omvänt pr-trick i sådana fall, eftersom vi ju varit så anonyma. Men det var fruktansvärt roligt att skriva ihop den här sagan och vi tycker att den fångar det Almedalsveckan handlar om – det vill säga skvaller och massa konstiga människor.

Fredrik Johansson har jobbat på Timbro i ett halvår. Innan dess har han varit tre år på United minds. Hans medförfattare Johan Wennström – också på Timbro – har bland annat jobbat på Prime och kommer under sommaren att vikariera som ledarskribent på [[Svenska Dagbladet]].

Kommentera