Newsmill – årets vinnare av Nyhetspriset

Nyhetspriset går det här året till gänget bakom debattsidan Newsmill – [[PM Nilsson]], [[Leo Lagercrantz]] och [[Karin Eder-Ekman]]. Motiveringen i år lyder: ”Männen och kvinnan som får Nyhetspriset 2009 skrämmer och hotar välförtjänt gammelmedierna och visar att den nya tidens debatt gör sig bäst på nätet där utvecklingen sker i realtid.”

Det är tredje året som Politikerbloggen delar ut detta medborgarjournalistiska pris och i år tillsammans med pr-byrån [[Agency]]. Tidigare vinnare till priset är Makthavare.se:s [[Magnus Ljungkvist]] samt bloggaren [[Oscar Swartz]].

– Jag är glad och stolt över att få ge priset till tre personer som har förstått de sociala mediernas kraft. Karin, PM och Leo har vågat utmana gammelmedierna genom att skapa en arena där alla kan komma till tals, inte bara de särskilt utvalda, skriver Politikerbloggens chefredaktör [[Niklas Svensson]] i ett pressmeddelande.

Priset på 20 000 kronor delades ut tidigare i dag, torsdag, under direktsändning i TV4:s Nyhetsmorgon.

Comments

  1. Oscar heter Swartz i efternamn, och inget annat (hittas på http://swartz.typepad.com/).

Trackbacks

  1. [...] Newsmillredaktören Leo Lagercrantz, värdig vinnare av årets Nyhetspris, i veckan råkat övernatta på den steniga stranden nedanför Almedalen höjer bara [...]

Kommentera