Göran Hägglund vill leda Svenssonpartiet

[[Kristdemokraterna]] är partiet för vanligt folk. För vanliga Svenssons som inte nödvändigtvis behöver heta Alf i förnamn.
På torsdagsmorgonen blev [[Göran Hägglund]] uppmanad på [[Dagens Nyheter|DN debatt]] att satsa på en tolerant konservatism. I sitt Almedalstal gjorde han sitt bästa för att uppfylla den önskan.

Kristdemokraterna är verklighetens folk enligt Göran Hägglund. Med det menar han ”inte bara de som är aktiva i partiet utan alla svenskar som lever på ett sätt vänstern inte vill att de ska leva”.
”De som har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest.”
I kd-ledarens världsbild tycker vänstern i allmänhet och kulturmänniskor i synnerhet att det är fel att leva så. Kultursidornas krönikörer skriver om inskränkthet och teaterregissörer talar om för de vanliga människorna att deras liv är förljugna.
”I förskolan får barnen veta att lekarna måste vara könsneutrala.”
Det var en tydligt värdekonservativ talare som stod i talarstolen och manade till strid mot kulturvänstern och hyllade familjen, släkten och gemenskapen på hemorten.
Men om det nu finns en konservativ moral majority bland svenskarna, hur kan det då komma sig att kristdemokraterna så gott som alltid riskerar att åka ur riksdagen?
Genom att höja rösten på ett sätt som är ovanligt i Sverige försöker Göran Hägglund ändra på det. Han riskerar att framstå som en gammal perukstock.

Kommentera