Mode och socialt mingel i fokus för Företagarna

Är Almedalen trendigt nog? Fixar Företagarnas [[Anna-Stina Nordmark Nilsson]]s outfit modebloggarens [[Ebba von Sydow]]s kritiska öga? Finns det en framtidsbransch för tjejer som bloggar att leva på det? Det och många andra frågor avhandlades när ca 300 personer minglade på Företagarns årliga mingel.

Seminarium: ”Nya möjligheter för nya medier – ett socialt mingel”

Arrangör: Företagarna

Plats: Visby Kallbadhus

Publik: Ca. 300 personer

Budskapet: Sociala medier gör att fler företag skapas

Citatet: ”Politik har faktiskt blivit mode, det är supertrendigt att vara i Almedalen” (Ebba von Sydow)

Företagarnas VD Anna-Stina Nordmark Nilsson ville peka ut nya tidens företagarbransch och hade därför bjudit in inspiratören, modebloggaren och tidigare Veckorevynbossen Ebba von Sydow att dels inspirera befintliga företag att satsa på sociala medier i sin marknadsföring men också uppmana folk att starta eget inom nischen.

- Kvinnor under trettio år är överrepresenterade bland bloggare. Det är för att det är kul och deras stora intresse. Jag är ett levande bevis på att det går att göra det till sin yrkesbana, sa Ebba von Sydow då hon gick igenom de fem insikter hon har om sociala medier.

Temat kom att landa där, om företagande, sociala medier och kvinnor. Starka kvinnor som går sin egen väg. Som har en affärsidé och som vill satsa. Anna-Stina föll trampade dock i den berömda fallgropen och ville ha lite outfit-tips av Ebba som inledningsfråga.

- Ofta får en kvinna i min bransch den frågan från äldre män när man kommer till möte, trots att man är där för att prata om något helt annat, konstaterade Ebba men gav Anna-Stina en applåd för hennes perfekta Almedalslook. 

Ebba levererade fem insikter om sociala medier i sitt mingeltal:

  1. Våga satsa på nya medier och våga tro att det funkar. Går att både vara smart, rolig och lönsam på nätet.
  2. Nätet behöver det fysiska mötet. Almedalsveckan är ett bevis för detta.
  3. Twitter är en mäktig marknadsföringsarena om man använder det på rätt sätt.
  4. Nätshopping har slagit igenom, Sverige är näst bäst i Europa på detta, i dåliga ekonomiska tider står sig nätshoppingen säkrad. Det är de små nuschföretagen som lyckas.
  5. Det är för mycket snack och för lite hockey. Alldeles för få som vågar att kasta sig ut och testa sociala medier. Lyssna inte på PR-folk som är snabba och påpeka alla fel man gör – det är bara att köra!

- Matcha rätt, ta på er klackarna så är röda mattan för er företag framrullad, avslutade Ebba von Sydow och minglet fortsatte med bland annat [[Alexander Bard]], [[Leif Pagrotsky]] och [[Marit Bergman]] i vimlet. Ett högklassigt socialt mingel.

Comments

  1. Johnny Rönnfjord says:

    Tack!

    Stort tack till alla er 431 besökare som kom och deltog på mingelt. Strålande väder på en fantastisk plats, inspirerande tal och en stor samling glada människor gjorde minglet till en verklig succé.

    Hälsningar Företagarna
    /Johnny Rönnfjord

Kommentera