Folkpartiet och Centerpartiet i nytt liberalt parti?

På Folkpartiets dag i Almedalen går Cuf:s ordförande [[Magnus Andersson]] ut med att han tycker att [[Centerpartiet]] och [[Folkpartiet]] ska bilda ett gemensamt liberalt parti. Ett första steg skulle vara att ha en gemensam lista i nästa Europaparlamentsval.

Utifrån inspiration från liberala gruppen i Europaparlamentet, så ser han kritiskt på att svenska liberaler pinkar revir i partitaktiska syften. Därför menar han att det finns ett behov och syfte med att skapa ett stort och samlat liberalt parti.

Vem ska vara partiledare?

– Eftersom det skulle bli ett gemensamt parti så är det rimligtvis en centerpartistisk partiledare. Vi har ju fler medlemmar än Folkpartiet, säger Magnus Andersson till makthavare.se.

Ett liberalt parti skulle skapa mer tyngd, mer makt och resultera i större påverkan. Han hävdar att sammanslagningen skulle vara möjlig eftersom Centerpartiet har blivit mer frihetliga i synen på arbetsmarknad, skatter och frihandel.

Trackbacks

  1. [...] sett att ni flirtar med oss. Magnus Andersson bloggar om det, Politikerbloggen och makthavare.se skriver om det, Expressen och Aftonbladet hänger på och Hanna Wagenius bekräftar era känslor i [...]

  2. [...] och Folkpartiet, bl.a. på Magnus Anderssons egen blogg, i Expressen, på Aftonbladet Blogg och hos Makthavare. Folkpartiet verkar inte heller negativa till [...]

  3. [...] Under årets Almedal-uke blåste Magnus Anderson (leder for Centerns ungdomsförbund, CUF) nytt liv i debatten om sammenslåing av C og Fp. Han mener det bør finnes ett reelt liberalt regjeringsalternativ, og håper på en fellesliste mellom Centern og Folkpartiet til neste EU-valg (mediaomtale: Expressen 1 2, Dalarnas tidningar, Aftonbladet, makthavare.se) [...]

  4. [...] Andersson, Makthavare.se, ABs Almedalsblogg, ExpressenHanna [...]

Kommentera