Finns det någon After Work i politiken?

Vad gör egentligen riksdagsledamöterna efter voteringen? Frågan är lika berättigad som den om vad bankpersonalen gör efter klockan tre. Kan politiker ta en After Work-öl på fredagseftermiddagen eller är de jobbande arbetsmaskiner dygnet runt? Vad säger reglerna och hur fungerar det i praktiken?

Under måndagseftermiddagen arrangerar Riksdagen och talmannens referensgrupp för jämställdhetsfrågor ett seminarium om temat vars svar känns ganska självklart under en skålande Almedalsvecka. På Strandgatan 1 klockan 16.00 imorgon måndag  kan du lyssna till Talman [[Per Westerberg]] och fil dr [[Katarina Barrling-Hermansson]], som forskat om partikulturer.

Småbarnsföräldrarna [[Ulrica Messing]] (S), tidigare statsråd och [[Roger Tiefensee]] (C), gruppledare i Riksdagen kommer förmodligen att avslöja om det är ett 9to5-jobb och vad som händer efter sista voteringen på eftermiddagen. Kanke avslöjar de också vem som, om möjligt, bjuder på After Work-ölen?

För er som inte lyssnat till Katarina Barrling-Hermansson tidigare är det ett stort nöje. Partiernas kulturer förklarar ett och annat om vilka likheter Vänsterpartiet och Folkpartiet har och vad det är som förenar Moderaterna och Socialdemokraterna. Att Vänsterpartiet till exempel trots sin ideologi är extremt individualistiska i sin partikultur.

Kommentera