Pirater på väg

Aftonbladet publicerar i dag en ny väljarbarometer från [[United Minds]] i vilken [[Piratpartiet]] får 3,9 procent av väljarsympatierna. Därmed ser partiet ut att vara på väg mot riksdagen.

Främst är det unga manliga väljare som går från de borgerliga partierna och till piraterna. Betydligt sämre går det för [[moderaterna]] som tappar hela fyra procent, en statistiskt säker nergång. För första gången på mycket länge ligger m under 2006 års valresultat på 26,2 procent. Dagsnoteringen är 24 procent.

Till Ekot uppger [[Rick Falkvinge]] att Piratpartiet inte bara siktar på att komma in i riksdagen nästa höst, utan också räknar med att ställa upp i kommunal- och landstingsvalen. I dessa fora vill man bland annat att driva frågan om att byta ut många av kommunernas och landstingens licensierade datorprogram mot program med så kallad öppen källkod.

Redan innan EU-valet konstaterades det i Fokus att en framgång för Piratpartiet skulle bli en perfekt språngbräda inför ”det stora slaget – riksdagsvalet 2010″. På ett seminarium under Almedalsveckan, i arrangemang av Fokus och Synovate, analyseras varför det gick som det gick i EU-valet och vilka slutsatser kan man dra inför 2010. Deltar gör bland annat Rick Falkvinge.

Comments

  1. Varför nämns inte Sverigedemokraternas resultat, 4,7 procent, i denna artikel? Varför tiga ihjäl SD och lyfta fram PP? Piratpartiet kommer inte ens att komma in i riksdagen när det väl är val. Däremot kommer SD att göra det:

    http://www.status.st

  2. Härligt att PP kom in i EU!. PP är det enda parti förstår dom här frågorna. Tom många Sverigedemokratiska väljare upptäckte att PP är ett bättre väl än att rösta brunskjortade nassar.

    Nu måste PP få några riksdagsmandat , så dom här frågorna få komma upp dagordningen.

Kommentera