Fontänbad med miljöpartiet

Det är närmast ett öronbedövande jubel på [[miljöpartiet]]s valvaka på Södra teatern när första siffrorna kommer. 11,5 procent är rekord på alla sätt.

Det är ingen tvekan om att miljöpartiet siar om valframgångar och förbereder sig på en rejäl fest. Tidigare i dag har rykten gått varma om att det kommer badas i Mariatorgets fontän om det blir tvåsiffrigt. Champagne kommer sprudla om partiet lyckas få in tre mandat. Det första prognoserna ökar oddsen för årets första, och ganska kalla, dopp.
– Jag har badkläderna med mig, säger [[Jacop Dalunde]], språkrör i Grön Ungdom.
– Om [[Zaida|Zaida Catalan]] kommer in, då badar jag naken, säger en annan mp-medlem.

21.45

– Det går en grön våg över Europa, säger [[Peter Eriksson]] när han håller tal innan han tar sig till SVT.

Peter Eriksson ser en tydlig framgång för de gröna partierna i hela Europa. I Finland, England, Danmark räknas det med fler mandat än förra gången. Frankrike väntas gå från sex mandat till 14. Grekland får sitt första mandat någonsin.

22.45

[[Carl Schlyter]] (förstanamn) och [[Isabella Lövin]] (andranamn) äntrar scenen och tar emot miljöpartisternas jubel är på Södra teatern. Champagne eller liknande korkas upp. Sprutar och bubblar gör det i vart fall.

– Nämen, se där; ovanligt för mp:are att hälla upp champagne, säger en miljöpartist till en annan.

– Mycket har hänt och det är rekord, men än så länge skålas det i mousserande vin. Allt annat skulle ju var barockt, säger en tredje.

Under en period gick ryktet ”vi har slagit sossarna i Stockholm”, men ack, men ack var det blott ett rykte. Miljöpartiet ser ut att bli tredje största i Stockholm. I Hornstull däremot har partiet  34,7 procent och på Lidingö har man fördubblat sina mandat.

Bandet Florence Valentine och DJ ”I am Björn” har börjat spela, miljöpartiet stuffar runt och deltagarna har beordrats gå ut och svalka sig. Det kommer mer, det kommer mer. Och det lär bli kallt i fontänen. Med lite tur så är vattnet varmare än luften. (Det kommer garanterat följas med bloggarens kamera).

– Senaste prognosen 54 mandat i parlamentet, skriker Carl Schlyter

Det betyder att The Greens/European Free Alliance går från att ha 34 till 54 mandat i Europaparlamentet. För övrigt har jag aldrig sett så många som valt kombinera klänning och någon variant av vandringskängor, dock är det ytterst få, men värt att notera.

Comments

  1. Simon R says:

    Hur gick det med badandet?

Kommentera