Världens största valaffisch

Fackförbunden [[Byggnads]] och [[Kommunal]] invigde i dag världens största valaffisch med syfte att få fackliga medlemmar att rösta den 7 juni.

Nu går Byggnads och Kommunal ut med röstuppmaningar till sina medlemmar: ”Rösta rött i EU-valet, det spelar roll”. Byggnads och Kommunals kontor längs Odengatan i Stockholm är draperat med en 28 x 11 meter stor valaffisch som uppmanar till att rösta rött.

– Med Vaxholm och Laval är det uppenbart att vi måste föra kampen om lika lön för lika arbete i EU, säger [[Ylva Thörn]], ordförande i Kommunal.

– EU har blivit allt viktigare för våra medlemmar, förklarar [[Thomas Gustavsson]], andre vice ordförande i Byggnads. Förut fanns det ett utbrett ointresse, men i dag står det klart för oss att vi måste påverka EU och för att påverka vad som sker i Sverige.

Vidare kritiserade Ylva Thörn uttalandet från [[Lena Ek]] (c), om att fri rörlighet måste gå över kollektivavtalet. Ylva Thörn konstaterar att det spelar roll om EU styrs av de röda eller blå.

– Det finns hundra skäl för att gå och rösta. Ett är att stoppa att EU styrs av de blå. Ett annat är att rösta ur [[Sverigedemokraterna]]. Vi vill ha och behöver mångfald för att bygga Sverige i dag. Ta med era vänner och familj och gå och rösta, avslutade Thomas Gustavsson.

Kommentera