Centern jagar moderatväljare

Varför ska man rösta på centern?
Kanske för att man är besviken på moderaterna svikit företagarna med sitt kollektivavtalskramande.
Det är i alla fall vad [[Maud Olofsson]] satsar på.

Efter sitt inledningstal på centerstämman upprepade Maud Olofsson sitt krav på sänkta arbetsgivaravgifter. Det ingår i partiledningens förslag till stämman om bättre villkor för företagande och en flexiblare arbetsmarknad.

Förebilden är det danska flexicuritysystemet. Därför ska a-kasseersättningen höjas samtidigt som det blir lättare att säga upp folk.

Helst ska arbetsgivarna göra upp med var och en av de anställda utan inblandning från facket. Det tyckte moderaterna i början av 1990-talet. Då försökte centern närma sig LO-facken.

Nu är rollerna ombytta, vilket förra veckans nummer av Fokus beskrev mer utförligt.

Comments

  1. Lever vi inte redan i en otrygg värld? Jag förstår inte varför man skulle vilja förvärra situationen för arbetstagarna genom att skrota LAS. Det kommer inte att skapas ett enda nytt jobb på grund av att turordningsregeln försvinner. Idag har arbetsgivaren rätt att ha en anställd på 6 mån provtjänstgöring! Om man inte som företagare har kommit underfund med den anställdes kvaliteer på 6 mån., eller om det är en gökunge man fått i boet, då är det väl fel på företaget i fråga om de inte gör sig av med ”gökungen”. Vad gör det för skillnad om man anställer Stina 19 i januari och Peter 20 i september och sedan tvingas säga upp en anställd i mars, är det inte rimligt då att Stina får vara kvar som arbetat i företaget drygt ett år! Alltså sist in först ut! Båda är unga och har fått jobb, men kanske ska Peter favoriseras för att han är kille?

  2. Isbjörn says:

    Svaret på frågan är enkel. Man ska rösta Centern eller Folkpartiet i parlamentsvalet eftersom de representerar den parlamentsgrupp som står för den politik som alla de stora partierna i Sverige för.

    En röst på Moderaterna är en röst på på de kristenkonservativa värdena i den konservativa gruppen, medan en röst på Socialdemokraterna blir en röst in en ganska splittrad grupp av gammelkommunister och New Labour, som har lika lite att göra i denna grupp som S.

    Vilket av partierna (C eller Fp) man välger blir väl mest en fråga om vilken parlamentariker man tror kan få störst inflytande.

Kommentera