Välkomna till nya makthavare.se

Hej!

Vi älskar politik. Det är det absolut roligaste vi vet. Varför? Därför att politik innehåller allt som gör livet värt att leva. Spänning, makt, intriger och romantik (nåja, ibland i alla fall). Men framför allt eftersom politik, till skillnad från så mycket annat, är på riktigt. De idéer som väcks, de tal som skrivs, de förslag som mejslas fram och de personer som knegar på i det politiska förändrar faktiskt världen. Åtminstone ibland, åtminstone litegrann.

makthavare.se vill vi bevaka och diskutera politik på ett sätt som är passionerat, roligt och inbjudande för både politiknörden och slentrianväljaren. I första hand kommer vi att skriva om personerna som formar politiken. Tänkarna, strategerna, filosoferna, megafonerna och byråkraterna. Här får du läsa om vem som fick idén till förslaget, och vilka som gjorde det möjligt.

makthavare.se kombinerar vi god journalistik med bloggens flexibilitet och användargenererat material för att ge en djupare inblick i svenska politiska händelser. Makthavare.se kommer också att vara fullmatad med fullständigt nödvändig bakgrundsinformation för varje politiskt intresserad person att ta del av. Du kan själv bidra genom att hjälpa oss hålla vår wiki uppdaterad

Makthavare.se är en gemensam satsning mellan nyhetsmagasinet Fokus och Almedalsbloggen. Vill du veta mer om personerna bakom makthavare.se kan du läsa här.

God läsning!

Comments

  1. Per-Åke says:

    Spännande, när duktigt folk vill göra något nytt. Stå på!
    (Men understrykningarna/gula markeringspennan behöver inte vara så ilsket gula; tona ned, så blir textspalterna lite snyggare).

Kommentera