Tack!

Det finns inte tillräckligt med lovord i de samlade europeiska språken för att beskriva känslorna för den redaktion som med nästan omänskligt hårt arbete gjort Almedalsbloggen möjlig. Men tacken ska framföras ändå och här kommer de.

Stina Morian
Du höll oss samman, du gav oss struktur. Du ledde arbetet med hårda nypor när det behövdes, men framförallt med ett leende och med stor kärlek. Du dirigerade Almedalens bästa mingel, ever. Du bröt inte samman av fimparna som folk trampade ner i gräset i din trädgård. Du var navet – vi snurrade runt dig.

Hampus Brynolf
Du gjorde det omöjliga möjligt. Du gav oss tekniken, utseendet och de bästa råden. Du byggde program som vilken researcher i hela svenska medievärlden skulle döda för. Du hade med dig solstrålen Anne. Du gjorde alltid det som behövdes göras – ofta innan det behövdes. Du var ordning där vi andra var kaos.

Victor Bernhardtz
Du var klippan, textproducenten framför andra. Du har ett osvikligt öga för de små detaljerna. Du strålar glädje även mitt i stressen. Du tappar aldrig seriositeten men heller inte glimten. Du är en läskigt framgångsrik charmör på minglen. Vi har alla fallit för dig.

Jonas Morian
Du personifierar Almedalsandan. Du är öppen för samtal och argument från alla håll. Du får oss att skilja på sak och person. Du är initiativrik, kunnig och klok. Du är en arbetshäst och ryggraden i Almedalsbloggen.

Cecilia Garme
Du gav oss erfarenheten. Du höjde vår ambitionsnivå. Du gav redaktionen självförtroende och styrka. Att jobba med dig är som att gå i ständig nedförsbacke under en skinande sol. Du är den granskande glamourens drottning. Du är ovärderlig i vilken redaktion som helst. Hos oss är du Koh-I-Noor.

Lars Lindberg
Du fick oss att sluta tala i mun på varandra, det är inte lätt. Du gav oss bilder och ett bildspråk av hög klass. Du sprang över hela Visby och kom fram i tid trots att du var debutant. Du fanns till hands när stressade reportrar behövde förklarande bilder. Du tappade aldrig tålamodet, det var ett mirakel.

Per Gudmundson
Du gav oss ett oerhört stöd under din tid som fastlandskorrespondent. Du fick oss att axla public service-manteln. Du gjorde goda granskningar av nya fenomen. Du är en klok och eftertänksam analytiker. Du är en gudabenådad stilist. Vi fick dig till låns av SvD och du gav oss högsta möjliga avkastning.

Ulf Bjereld
Du fokuserade oss på granskning och bevakning. Du fick oss att välja folkbildning framför underhållning. Du gav oss analyser på elitnivå. Du gav oss trovärdighet.

Josefin Berglund
Du brinner för journalistiken. Du gör alltid ett bra jobb. Du gav oss den roligaste intervjun under veckan. Du höll humöret uppe på oss alla. Du är ödmjuk och varm. Du får oss alla att växa.

Hanna Löfqvist
Du vågar sticka ut hakan. Du hanterar kritik bra och vågar både ge och ta. Du var inte rädd för att pröva nytt och du fanns alltid till hands. Du var sötast i veckan när du skrattade åt ditt första VIP-kort.

Andreas Bergh
Du ser sådant som är obegripligt för oss vanliga dödliga. Din genuina förankring i nationalekonomin ger våra analyser en större bredd. Du har en ovanlig förmåga att få till knorrar av träiga ekonomiska seminarier och PM. Du är en folkbildare.

Zaida Catalán
Du är en fin kombination av mjuk och hård. Du har en brinnande kraft i dig som ingen kan rucka på. Du är varm och får de omkring dig att känna sig sedda och uppskattade. Du har en flyhänt penna och behärskar både det stora och det lilla.

Eva Westerberg
Du gav oss glamouren och glittret. Du gav oss inblickarna i efterfesternas och minglens magiska värld där alla är vackra. Du har inte ett VIP-kort – du är ett VIP-kort.

Erika Augustinsson
Du satte partierna på pottkanten och gav oss en miljöagenda. Du är alltid lika vänlig och omtänksam. Du slet hårt med moderatorsuppdrag och kundmöten men fick ändå plats för oss.

Annie Johansson
Du hade ett omänskligt tufft program i Almedalen redan innan du snurrade med i en mediastorm. Men för oss hade du ändå tiden. Du är en optimistisk glädjespridare som behövs i varje grupp. Ditt skratt klingar ännu i redaktionens trädgård.

Stig-Björn Ljunggren
Du har en av Sveriges vassaste pennor. Du har en träffsäker punchline i varje träffsäker analys. Du var kungen av vårt almedalsmingel. Du var omistlig.

Martin Borgs
Du är en innovatör och idékläckare av världsklass. Du satte igång den stora kartläggningen av politiska nätverk. Du fick oss alla att känna oss stolta över det vi gör. Nästa år ska du få din 5*5 meter stora belöning.

Jag önskar att alla någon gång i livet fick jobba i en grupp av så roliga, kompetenta , brilljanta, arbetssamma och varma människor. Tusen tack. Tusen miljoner tack!

Comments

  1. Tack till dig också Magnus!

    Men framför allt ett stort TACK från alla oss som inte hade möjlighet att vara på plats!

  2. Tack för en fantastisk blogg!

Kommentera