Offensiv Mona väljer Maria framför Lars

Mona Sahlin i EfterfrågatMona Sahlin var snabb, offensiv och självkritisk under kvällens Efterfrågat. Dessutom iklädd i tredigt rosa. I en välbesökt lokal inledde Adaktusson med inte helt motiverade frågor om AIK och monarki. Mona svarade om än något förbryllat. Sedan kom de väntade FRA-frågorna.

Mona förnekade att hennes omsvängning i FRA-frågan berodde på partitaktik:

- Ledarskap handlar om att inse att man har fel och att man börjar om från början.

Mona var avslappnad och lockade fram flera skratt men tog också tillfället i akt att vara självkritisk mot sitt eget parti.

- Vissa i partiet verkar inte ha fattat att vi förlorade valet 2006 så det stänkte om det. Då kan vi inte gå tilbaka till samma politik, slog Mona fast utan att dra några större applåder.

När hon tvingades välja mellan Maria Wetterstrand och Lars Ohly valde Mona utan större våndor Maria med motiveringen att hon förändrat mycket i svensk politik. Mona lovade att i mycket god tid innan valet ge besked både om samarbetspartier och politikens innehåll och tillade att den tiden börjar närma sig.

Göran Gabrielsson gjorde en bra insats som vanligt och avslutade i Carl Bildt-skepnad med att lära socialdemokraterna på plats att säga ”Eeeurrrrrrrropa”.

(postas av Annie, med bistånd av Andreas)

Kommentera