Liberal natt att vänta

Folkpartiets dag i Almedalen går mot sitt slut, och vi kan bara ana vad natten har att erbjuda. Men att vi anar. Enligt en gammal medlem är nämligen ungliberalerna extra frimodiga på det, eh, privata planet.

I Aftonbladet i helgen (tyvärr enbart på papper) intervjuades Per Garthon, som faktiskt i sin ungdom stred mot Lars Leijonborg om ledarplatsen i Folkpartiets ungdomsförund. Och Garthon var mycket tydlig med varför han gick med i ungdomsförbundet.

- Jag tillhörde en generation där det var totalt förbjudet att ligga med en tjej när man gick i skolan. Samma moral som i vissa arabländer. Tjejerna skulle vara oskulder, ungdomar fick inte ligga med varandra och barn utom äktenskap var jätteskandal.

Hur protesterade du?

- Genom att i skolans kulturförening högläsa ur Kinsey-rapporten om folks sexvanor. Det visade sig att folk både låg med varandra och onanerade. Vi var ju i puberteten och ville ha sex men fick inte. Kondomer kom man inte över hur lätt som helst och p-piller fanns inte.

Jag antar att du hade sex ändå?

- Ja, men jag hade oerhört mycket mindre sex än dagens tonåringar. Tjejerna var ju rädda. De var inte ovilliga men låtsades ofta vara det. De var rädda att bli med barn och för skandalen.

Därför blev du folkpartist?

- Ja, ungliberalerna var mer frifräsiga.

Garthon är förstås också i Almedalen, och ska enligt ett eget pressmeddelande medverka i flera debatter, så nu är ni varnade. Töm era handskfack själva, som vi säger!

Kommentera