Nu ska vi lära de gamla hundarna att sitta?!

Under det stora Almedalsveckan 40-årsfirandet på Wisby Strand erbjöds det mingelskola, med samma expert som lärt kommunen att mingla (vilket för övrigt nog har gett ett föredömligt resultat, de kommunanställda var alla väldigt belevade och trevliga). Men då publiken bestod av auktoriserade proffsminglare där de flesta hade sin första kväll på Almedalsveckan var det inte just ”lära sig att mingla” som behövdes. En hel del gjorde ett försök att göra mingelexperten nöjd under det första mingelskoletipset – som gick ut på att prata med någon som hade en annan färg på armbandet alla fått vid entrén – men sedan struntades det ganska friskt i vad som sades från scenen. Att folk minglade ändå var tydligt, och ljudnivån var hög. Det kändes inte rätt att någon då ropade från scenen att folk skulle vara tysta, för att lära sig att prata med folk(!).

Riktigt komiskt blev det då nattklubbslegendaren Alexandra Charles var på scen och märkte det bristande intresset för vad som hände där framme. ”Vi skulle kunna säga vad som helst här uppe” konstaterade Charles, men gjorde aldrig något riktigt försök att säga något oväntat.

Gotlands kommun samlade alltså människor som nätverkar på heltid,gamla talare, politiker, organisationsrävar och journalister i ett rum och erbjöd mingelskola. Spännande tänkt.

Kommentera