Mysteriet med den försvunna Nato-rapporten

Almedalsbloggen har tidigare rapporterat om att folkpartiet under Almedalsveckan förväntade presentera partiets s k obeorende expertutredning om svenskt Nato-medlemskap. Redan det vore en försening, eftersom partiet tidigare utlovat att presentationen skulle ske i slutet av våren.

Men nu blir det ingen presentation av rapporten i Almedalen heller. Folkpartiets pressansvarige Lena Hallerby meddelar via mejl Almebloggen att rapporten kommer att presenteras först senare i sommar, ”som det ser ut nu”.

Almedalsbloggen kan inte låta bli att fundera över orsakerna till förseningen. Är det någon såsig s k oberoende utredare som inte förmår hålla deadline? Eller – för att vara en liten smula konspiratorisk – kan det vara så att folkpartiet självmant valt ellet övertalats till att inte störa den borgerliga borgfreden under veckan genom att driva den Nato-fråga som så starkt splittrar alliansen?

Någon som känner till orsaken till ”förseningen”? Tips som leder till genombrott i spaningen belönas med ett gratis exemplar av senaste SOM-rapporten Skilda världar (red. Sören Holmberg & Lennart Weibull, 544 sidor exklusive bilagor…).

Kommentera