Här bangar vi inga sexspalter

Almedalsbloggens egen stjärntyckare Stig-Björn Ljunggren har precis sagt upp sig från sin kolumnistplats i Piteå-Tidningen. Bråket bakom handlar som alltid om sex. Vilket den här bloggen lyckligtvis inte har några problem med. Stig-Björn Ljunggren meddelade just på sin blogg att:

Jag har just sagt upp mig från Piteå-Tidningen. Med stor sorg i hjärtat, eftersom jag skrivit för bladet i massor av år och haft mycket roligt.

Men de vägrade ta min text till i morgon om ”Porrfritt Piteå”. Skälet var att de driver en annan linje på ledarsidan.

Jag tyckte det är bra. Då kan läsarna se olika argument och själva ta ställning.

Men inte då.

Så då fick jag ta tack och adjö för den härliga tid som varit.

Varefter följer en lysande kolumn om moralpoliser och misslyckade försök att förbättra oss skröpliga människor. Bakgrunden till texten står att finna i skriverierna om den syndikalistiska sommarjobbaren i Piteå som lyckats få en bensinmack ”porrfri” från exempelvis Slitz, och som nu tänks ska leda till sanering av hela orten.

På Almedalsbloggen är vi tvärtom otroligt stolta att kunna ha Stig-Björn Ljunggren som medverkande och ge honom fritt utrymme att tycka precis vad han vill. Han kommer varje dag att duellera med Martin Borgs under rubriken Stikkan vs. Borgs.

Förresten. Helt apropå. Under politikerveckan arrangerar branschorganisationen Tidningsutgivarna tre olika seminarier om den fria pressens roll i samhället, ett passande nog med rubriken ”Vem har makten över det fria ordet?” Mer information om seminarierna på Tidningsutgivarnas hemsida.

Uppdatering:

Vid lunchtid på onsdagen den 2 juli meddelade den kontroversielle statsvetaren på sin blogg att Piteå-Tidningen tar tillbaks Stig-Björn Ljunggren som kolumnist och publicerar porrfrispalten i morgon.

Trackbacks

  1. [...] Ljunggren har återfått kolumnistjobbet på Piteå-Tidningen efter porrbråket. På Almedalsbloggen har han alltid suttit [...]

Kommentera