Hetast och kallast i Almedalen

En hyfsat stor och påtagligt förväntansfull publik slöt upp vid Rådhusplan i morse för att höra pr-byrån Westander publicitet & påverkan resonera om och slutgiltigt kora vem som i år varit hetast i Almedalen.

Arrangemanget skedde utomhus, med en enkel högtalaranläggning och ett ståbord under ett litet partytält. På så sätt visade Westanders att man utan större resurser ändå kan skapa uppmärksamhet kring sitt budskap – fullt i linje med byråns filosofi.

När man så tog till orda presenterades de kandidater som tävlade om utmärkelsen Hetast i Almedalen: miljöbilen som en konkret del av lösningen på klimatproblemen, samt Almedalsveckan som fenomen och politisk cirkus.

Men vinnare blev bröllopskyssen mellan RFSL:s ordförande Sören Andersson och Daniel Juvas som gifte sig i S:ta Karins kyrkoruin i tisdags. Detta beskrevs av Westander som ”ett starkt och personligt ställningstagande i en aktuell politisk fråga”.

Dessutom hade man kandidater till den mindre smickrande utmärkelsen Kallast i Almedalen: partipolitiken, som sades ha lyst med sin frånvaro under veckan. Tre partiledare av sju valde att stanna hemma, och överlät till andra att representera partiet. Men även det allt annat än högsommarlika vädret var en kandidat.

Solklar vinnare av jumbopriset blev dock statsminister Fredrik Reinfeldt, ”som tog semester och därmed missade chansen att återta initiativet i den politiska debatten”.

Kommentera