Elit

Jag antar att det kan tolkas som något slags betyg på ens karaktär om man blir uppringd av en krögare i Visby som undrar om man kommer till politikerveckan och han därför bör beställa hem extra Gammeldansk.

Nå. Det visar sig att krogarna runt Almedalen (Donners Brunn, Friheten, 50 kvadrat, etctera) och Stora torget (Munken) i sommar får konkurrens, men från en helt annan del i Visby. Kanske kan tillskottet fungera som en avskild plats för förtroliga samtal eller otrohetsaffärer. På Södertorg, alltså högst upp i backen där Adelsgatan börjar, i ett område som traditionellt varit no-no för bättre Visby-krogar, har restaurang Elit slagit upp sina portar.

Stockholmare med erfarenhet från kroglivet i Vasastan/Birkastan kommer att känna igen sig. Bakom restaurangen står killarna som tidigare drev Dining Club på Gästrikegatan i Stockholm, tillsammans med snubbarna bakom restaurang Två på Rörstrandsgatan. Bägge bra ställen (under några år hade jag praktiskt taget min post ställd till Dining Club, men när stället såldes flyttade jag till Tranan) med modern och begåvad matlagning, utan att för den skull skrämma bort unga eller drickande gäster, vilket bådar gott inför satsningen i Visby på Adelsgatan 1. Kocken Erik Fröderberg är för övrigt tv-kock i TV4 då och då, vilket dock inte motsäger hans kvaliteter i köket eller som dryckessällskap.

Comments

  1. En nyhet som gör att det känns tryggt för oss! Vi har vår bas på Hotell Guldet (Adelsgatan 1).

Kommentera