Twitterlista 2016

Äntligen! Nu är Makthavares årliga Twitterlista är äntligen här. Likt tidigare år listar vi personer och organisationer som på ett eller annat sätt sätter agendan i Almedalen utifrån olika vinklar och erfarenheter. Idag kan vi stolt presentera Almedalens bästa twittrare!

Personer

1. Niklas Svensson, @niklassvensson

Kungen över Almedalen! Oavsett åsikt går det inte att förneka att det är Niklas Svensson som sätter agendan i Almedalen och där han är befinner sig alla. Det vill säga på Donners brunn eller sittandes omgiven av Expressengetingar i Skandias trädgård. Det är där det händer.

2. Brit Stakston, @britstakston

Om Niklas Svensson är kungen över Almedalen så är Brit Stakston drottning över samma vecka. Med bakgrund inom JMW är hon nu VD för utrikesreportagesajten Blank Spot project. Och expert på en av årets hetaste frågor: digitalisering!

3. Ida Karlbom, @IdaKarlbom

Från Moderaterna till regnkappor, men för Almedalsbesökaren är hon mest känd som dörrvakt på Skandias mingel. Och även som trendsetter och veteran i Almedalen.

4. Agnes Wold, @AgnesWold

Hela Sveriges älskade professor som har lärt oss att vi inte dör av lite skit under naglarna. Med en allmän vettig attityd diskuterar Agnes det mesta. Visst var det svårt att inte hoppa ett glädjeskutt när hon aviserade att hon gör en kortvisit i Almedalen?

5. Somar Al Naher, @somaralnaher

Ledarskribent på Aftonbladet och dessutom exilgotlänning, vilket är ett stort plus i detta sammanhang. Syns överallt hela tiden, inklusive på Politism. Välformulerad.

6. Anders Pihlblad, @Pihlblad

Att det är journalisterna som påverkar opinionen i Almedalen är ingen nyhet. Där spelar Anders en stor roll, vilket återigen är värt att hylla genom en plats på denna lista!

7. Jonas Hinnfors, @JonasHinnfors

En rolig och inspirerande professor i statsvetenskap, och sådana ska inte underskattas i Almedalen. Flitig debattör och minglare. Ses på Statsvetarminglet och de flesta andra mingel.

8. Gudrun Schyman, @gudschy

Almedalens högljuddaste besökare som ger all sin energi för att både störa Sverigedemokraterna till att hålla torgmöten på Donners plats. Cred.

9. Owe Nilsson, @owenil

Cyniker som inte älskar Almedalen, men är ändå där varje år. En vecka utan gnäll från Owe är ingen riktig Almedalsvecka.

10. Eric Rosén, @detljuvalivet

Kommer vi att glömma Politisms feta grillfest fest förra året? Nej, det kommer vi inte att göra. Vi kommer inte heller glömma att följa Eric på Twitter. Han är bäst.

11. Hampus Brynolf, @hampusbrynolf

IT-guru som löser Almedalsbesökarens problem genom Almedalsanmälan (länk). Mannen bakom Twittercensus, Almedalsbrevet och andra allmänt coola saker.

12. Fredrik Wass, @fredrikwass

Makthavarredaktionens egen älskling som twittrar fanatiskt och säger fantastiska saker. Syns på DI Digital, Berghs och fram till sommaren på Rebel and Bird. Och självklart i Almedalen.

13. Stina Morian, @stinamorian

En riktig Almedalsveteran som på senare år har levlat upp till Almedalsproffs. Det gör det extra värt att följa Stina på Twitter.

14. Victor Harju, @VictorHarju

Ygemans vänstra (ja, ni förstår referensen) hand som gör allt och lite till i Almedalen. Trevlig minglare!

15. Hanif Bali, @hanifbali

En av Moderaternas mest kontroversiella företrädare. Får alltid igång diskussion på Twitter, med egen stil. En av högerns största sociala medier-profiler.

16. Jonas Morian, @promemorian

Erkänd Almedalsguru och superminglare . Vidare presentation är överflödig.

17. Carl Göransson, @CarlGoransson

Juniorkonsult på Paues Åberg, moderat och jurist. Han är även alumn från Timbros Digitala Akademi, vilket märks väl i twittrandet som får Sveriges unghöger att jubelskratta.

18. Markus Uvell, @markus_uvell

Freestylande PR-konsult som har varit i blåsväder under årets gång, men som ständigt bekräftar att han är proffs på Twitter, påverkan och Almedalsveckan.

19. Jacob Möllstam, @JacobMollstam

Lärare som enligt rykten ska äga Lärarförbundets nya TV-satsning i rollen som programledare. Ett lärarmåste i Almedalen. Dessutom bekräftar Jacob att myten om att lärare enkom håller sig till OH-maskiner inte är annat än just en myt.

20. Anders Sundell, @AndersSundell

Statsvetare som röjer politiska diskussioner med sina grafer. Bloggar på Politologerna.

21. Mia Odabas, @MiaOdabas

Grundare av Smarta Samtal och en av Almedalens mest anlitade moderatorer, som i år tar Almedalen till nya poddhöjder. Det ser vi fram emot att följa.

22. Samuel Somos, @somosam

Mannen som gjorde ett nyktert Almedalen till ett coolt Almedalen. Det är en välbehövlig merit som är värt att hylla. Ses i gränderna smuttandes på årets drink: #Almedalsdrinken.

23. Johanna Jaara Åstrand, @JohannaJAstrand

Ordförande för Lärarförbundet, vars hjärtefråga ofta toppar snackisarna i Almedalen.

24.  Sakine Madon, @Sakine

Liberalen som alla tycker om, vissa utan att riktigt kunna erkänna det. Sakine krönikör på Expressen och politisk redaktör på VLT. Och flitig besökare i Almedalen!

25.  Max Entin, @maxentin

Lärare och tecknare som vi på Makthavare även i år har förmånen att samarbeta med. Han ser det ingen annan ser. Har du ännu inte blivit avbildad? Första steget är en following på Twitter.

Organisationer

1. Unibet, @Unibet_Sverige

Vad är oddsen för att det blir en bra Almedalsvecka? Högra tror vi, men vi vet att Unibet vet. Därför är vi glada för att vi har dem.

2. Ratio, @Ratio_Institute

De anordnar inte bara ett av Almedalens fränaste mingel med den bästa ölen, utan de tagit forskningen till Almedalen. Tack för det!

3. Almedalsguiden, @almedalsguiden

Makthavares bästa kompis som är officiell leverantör för Almedalsveckans officiella kalendarium. Bästa!

4. Almega, @AlmegaAB

Arbetsgivarorgranisation som har mingel och lättsamma event i Almedalen. På deras mingel finns alltid vd Anna-Karin Hatt.

5. Dagens Samhälle, @dagenssamhalle

Fick pris för Bästa tidskriftssajt 2015 och har en debattsida som bidrar till starka åsikter som i sin tur får genomslag i Almedalen. Förra året hängde vi vid deras tält utanför Almedalsbiblioteket.

6. Bakjour, @Bakjour

Vid ovan nämna tält hängde även Bakjour förra året. Ett spaningstips för alla nyfikna under den kommande veckan.

7. Svenska Kyrkan, @svenskakyrkan

Med vatten (det nattliga vattnet på Hamnplan) och samtal (Nikodemussamtalen i Domkyrkan) är Svenska Kyrkan en part att räkna med i Almedalen.

8. IOGT-NTO och UNF, @IOGTNTO och @UNFtweet

IOGT-NTO och UNF står tillsammans med flera organisationer bakom #Almedalsdrinken. Ett initiativ som har gjort Almedalen till en trevligare plats.

9. Westander, @Westander

PR-byrå vars mingel uppskattades förra året. Westanders hjälper organisationer med PR-problem och kuppade Jimmie Åkessons tal genom ett förlängt mingel. I år följer vi byrån med spänning!

10. UR Pedagogerna, @UR_Pedagogerna

Förra året grillade UR-pedagogernas barnreportrar från Eskelhem skola politiker med svåra frågor. Ett välbehövligt inslag i flödet av journalistiskt ryggdunkande och utseendelistor. Vi hoppas att vi ses i år igen!

11. Almedalen Just Nu, @Almedalenjustnu

Officiell partner till Almedalsveckan och värd till ett Zlatanmingel. Även om Zlatan inte dyker upp kommer vi att vara där!

Och till sist: Följ @Makthavare, Almedalens egen lokaltidning. Jessica Schedvin och Kevin Shakir med reportrarna Jonas LundgrenSars Graner TyllmanMax Eskilsson och Niusha Khanmohammadi finns på plats för att bevaka Makthavare, mingel och skriva om det som vi älskar mest av allt: Almedalsveckan!