Tio evenemang som du inte får missa i Almedalen

Almedalens is back och peppen känns definitivt av när vi tittar i programmet. Likt tidigare år är det svårt att få en överblick och därför har vi tagit ut tio guldkorn som du inte får missa.

Kunskapstest för politiker – hur stärker vi Sverige som kunskapsnation?
I år arrangerar Saco Almedalens viktigaste skoldebatt. Här hoppas vi att utbildningsminister Anna Ekström, Fredrik Christensson (C), Märta Stenevi (MP) och Lars Hjälmered (M) svarar på hur kvaliteten i skolan ska öka.
Tid: 2022-07-05, 13.30-14.15
Plats: Uppsala universitet, Sal B25.

Mångfaldsparaden- en manifestation för medmänsklighet och demokrati
Alltid viktig, men självklart går vi i Mångfaldsparaden och tänker lite extra på terroristattentatet i Oslo tidigare i juni. Mångfaldsparaden hör hemma i Visby under Almedalsveckan, och vi hoppas att vi ses där!
Tid: 2022-07-07, 15.00-17.00
Plats: Samling 14.30 vid Södertorg. Paraden avgår 15.00 och avslutar vid stora scenen i Almedalen 16.00.

Spelkväll med Civil Rights Defenders och Prime i Almedalen!

Rosémingelinstitutionen Prime förnyas sig genom att inleda Almedalsveckan med en spelkväll tillsammans med Civil Rights Defenders som har släppts brädspel Dictator of Sweden. Gå hit och få pizza och dålig stämning. Du anmäler dig här.
Tid: 2022-07-03, 20.00
Plats: St Clemens Kyrkoruin.

Teknik som drivkraft för jämställdhet eller ojämställdhet?
WomEngage, PwC och Tech Sverige diskuterar hur vi skapar bättre förutsättningar för jämställdhet inom näringslivet och techbranschen med en tung panel. Josefin Malmqvist (riksdagsledamot för Moderaterna och blivande partiordf… kom ihåg vad du läste det först) diskuterar med Sofia Götmar-Blomstedt, Azadeh Rojhan Gustafsson och Anna Gulliksen. Missa inte att boka in det i din kalender!
Tid: 2022-07-05, 16.15-17.00
Plats: Mellangatan 11

Valet 2022 – Politisk kommunikation på nätet
Valrörelsen är igång och vad är inte bättre än ett gott snack om politisk kommunikation på nätet? Här möter Martin Borgs (kommunikationschef Moderaterna) Ebba Grape (Sociala medier-ansvarig Socialdemokraterna) under ledning av geniet André Assarsson från Meta. Vi rekommenderar också att ta en titt på resten av programmet också.
Tid: 2022-07-06, 16.30-17.15
Plats: Villa Alma, Strandvägen 8

Kompromisskampen 2022
Kompromisskampen är tillbaka! Här tävlar de politiska ungdomsförbunden i förmågan att kompromissa under TCO:s flagg. Lars Leijonborg, Susanne Nyström och Simon Norrthon är jury och Petteri Flanagan Karttunen från Journalistförbundet modererar.
Tid: 2022-07-04, 09.00-10.30
Plats: TCO-landet.

Youthwashing är inte demokrati – Hur skapar vi verklig delaktighet för barn och unga?
Tolv (!) organisationer workshopar om hur vi tillsammans kan öka ett meningsfullt deltagande av barn och unga. Efter det är det mingel på samma plats!
Tid: 2022-07-06, 17.00-17.45 (mingel från 18.00)
Plats: Donnersgatan 6

Super Tuesday – bostadspolitisk debatt
Konceptet är lätt. I rond 1 möter Anton Holmlund (LUF) Aida Badeli (Grön Ungdom) och i rond 2 möts Jacob Lundberg (Timbro) och Lisa Pelling (Arena idé). Det kommer bli drag, det kan vi lova. Anmäl dig här!
Tid: 2022-07-05, 20.00-22.00
Plats: Clarion Hotel Wisby, Paviljongen

Poddwalk i Visby
Här är det innovativt! Registrera dig här och få en länk till poddwalk på temat sociala mötesplatser, hållbar mobilitet och spaces in between. Arrangerat av Berghs School of Communication.
Tid: 2022-07-05, hela dagen
Plats: Klockgränd 4

Informationspåverkan – Vad händer i Ukraina och hur ser beredskapen ut inför höstens val?
Almedalens viktigaste ämne – försvarspolitik och säkerhet – informerar vi oss om hos Folk och Försvar. Här får du chansen att lyssna på Maria Hellman (Försvarshögskolan), Henrik Landerholm (Myndigheten för psykologiskt försvar) och Johan Taubert (Tidningsutgivarna) och Anna Dahlberg (Expressen). Missa inte det!
Tid: 2022-07-04, 08.30-09.15
Plats: Mellangatan 54 (Bryggarsalen)